Ministr zdravotnictví navštívil naše pracoviště v Ostravě

26.7.2018 navštívil ostravské pracoviště Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Ministr si prohlédl kvalitně vybavené klinické i hygienické laboratoře. S našimi odborníky diskutoval zajímavé možnosti vyšetřování v oblasti environmentálních analýz, vyšetřování potravin, výrobků pro děti, kosmetiky, výrobků přicházejících do styku s potravinami a pitnou vodou, biologického materiálu a také vyšetřování pracovního prostředí a venkovního ovzduší.

Odborníci z klinických laboratoří mu představili širokou škálu metod vyšetřování klinického materiálu, a to na pracovištích bakteriologie, imunologie, virologie, parazitologie. Ministr zavítal i do části s chovem pokusných laboratořích zvířat.

Pan ministr byl seznámen s provedenými a prováděnými nápravnými opatřeními ZÚ Ostrava, reagujícími na zjištění kontroly MZ ČR.

V týmu ministra byl přítomen také ředitel Fakultní nemocnice Ostrava pan Evžen Machytka. Na společném jednání byla dohodnuta těsnější spolupráce FNO a ZÚ Ostrava - organizací v přímé působnosti ministerstva zdravotnictví.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Výpadek vakcíny proti tetanu, záškrtu, dávivému kašli a obrně

Po předchozích výpadcích třívalentních očkovacích látek proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli došlo bohužel i k celostátnímu výpadku náhradní čtyřvalentní vakcíny. V tuto chvíli tak není dostupná žádná vakcína proti dávivému kašli. Dle informací SÚKL je předpokládaný termín obnovení dodávek v květnu.

9.4.2024

Očkování proti RS virům pro těhotné

Nově nabízíme možnost očkování proti RS virům i pro těhotné ženy. Smyslem je ochrana dítěte mateřskými protilátkami v prvních měsících života. Vhodná doba pro očkování je 24. - 36. TT.

15.3.2024

Očkování proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli

Kvůli nepříznivé epidemiologické situaci doporučujeme zejména osobám s rizikovými faktory očkování proti dávivému kašli. Třívalentní vakcíny mají nyní výpadek, je ale nově možno se objednat na čtyřvalentní vakcínu proti tetanu, záškrtu, dávivému kašli a obrně. Očkování je doporučováno i těhotným ženám ve 27. - 36. TT.

15.3.2024

Změny v ceníku očkování

Od 1. 1. 2024 platí nový ceník očkování, který je přístupný zde. Nové ceny budou platit i pro již objednaná očkování.

19.12.2023

Očkování proti RS virům

V naší ordinaci jsme zahájili očkování proti RS virům (původcům závažných infekcí dýchacích cest včetně zápalů plic). Vakcinace je určená pro osoby od 60 let věku včetně.

3.11.2023

Očkování proti chřipce

V naší ordinaci jsme zahájili očkování proti chřipce na letošní sezónu. Od října bude možné i očkování klientů našich smluvních pojišťoven s plnou úhradou ze ZP - osob od 65 let věku včetně, zdravotníků (s potvrzením zaměstnavatele) a chronicky nemocných (s potvrzením ošetřujícího lékaře).

26.09.2023

Očkování proti Covidu-19

Proti Covidu-19 již očkujeme novou vakcínou Comirnaty Omicron XBB.1.5 (Pfizer). Očkování je stále plně hrazeno ze ZP pro klienty VŠECH pojišťoven. Od října máme k vakcinaci proti Covidu pravidelně vyhrazeny středy; objednávat se je možno přes Centrální rezervační systém nebo telefonicky.

26.09.2023

 
Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě
Partyzánské nám. 7, 702 00 Ostrava, tel.: 596 200 111, fax: 596 118 661, podatelna@zuova.cz, Datová schránka: pubj9r8,
Bankovní spojení: č.ú. 3235761/0710, IČ: 71009396, DIČ: CZ71009396